مرکز تخصصی ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک "نیکا" تهران

مرکز تخصصی ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک "نیکا" تهران

شنوایی شناسی، گوش حلق وبینی، تجویز سمعک، سنجش شنوایی
مرکز تخصصی ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک "نیکا" تهران

مرکز تخصصی ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک "نیکا" تهران

شنوایی شناسی، گوش حلق وبینی، تجویز سمعک، سنجش شنوایی

دلایل بروز وزوز گوش


برخی عوامل می توانند موجب بروز وزوزگوش شوند که حتی فکر آن ها هم به مغزتان خطور نکرده باشد ،دلایل جالبی برای ایجاد وزوزگوش برایتان آورده ایم با ما همراه باشید

در سرتاسر جهان میلیون ها نفر احساس می کنند گوش هایشان وزوز می کند و سوت می کشد. اگر این مشکل به طور منظم و طولانی مدت ادامه داشته باشد بسیار غیرقابل تحمل می شود

.

1. جرم گوش

ممکن است وزوز گوش به وجود مشکلی در مجرای شنوایی خارجی مانند زمانی که سرومن یا جرم گوش تشکیل می شود مربوط شود. به دلیل شنا کردن یا دوش گرفتن، حجم جرم یا سرومن افزایش پیدا کرده و گوش دچار گرفتگی می شود. در پی این مشکل نیز فرد احساس وزوز می کند.

راه حل های زیادی برای حل کردن جرم یا سرومن وجود دارد. تمیز کردن ملایم گوش با استفاده از اسپری های بر پایه آب دریا یا روغن بادام شیرین به برطرف کردن جرم گوش کمک می کند. اگر مشکل با این مواد برطرف نمی شود، حتما باید به متخصص گوش حلق و بینی مراجعه کنید. پزشک متخصص جرم گوش را به کمک ابزار مخصوص و شستشوی تحت فشار کنترل شده یا یک ابزار مکنده کوچک خارج می کند.

 

2. عفونت گوش

اوتیت یا عفونت گوش شامل التهاب موضعی در ناحیه گوش میانی است که گاهی می تواند باعث ایجاد وزوز گوش شود.
فشار بالای داخل جمجمه خوش خیم می تواند عاملی برای وزوز گوش از نوع شنیدن صدای نبض در داخل گوش باشد

این مسئله الزاما دردناک نیست، اما مانند وجود مایعی در گوش باعث ایجاد وزوز می شود.

اوتیت خارجی گوش نیز ممکن است باعث وزوز گوش شود، اما از آنجایی که این مشکل دردناک است به سرعت تشخیص داده می شود

.

3. اختلال در فک

اختلال در مفصل فک (اتصال دهنده فک پایین به استخوان سر که وظیفه حرکت دادن فک از بالا به پایین و چپ و راست را بر عهده دارد) می تواند باعث ایجاد وزوز گوش شود. در این صورت فرد در حین جویدن غذا و شب ها در صورت دندان قروچه احساس وزوز گوش می کند. در این صورت حتما باید به پزشک گوش، حلق و بینی مراجعه کرد.

 

4.تومور

وجود تومور عروقی در گوش می تواند عاملی برای وزوز گوش شود.

در این نوع وزوز، بیمار صدای نبض می شود. وجود یک تومور خوش خیم در گوش همچنین می تواند باعث از بین رفتن شنوایی شود.

 

5. مصرف برخی داروها

ممکن است برخی داروها باعث آسیب به گوش داخلی شوند و برخی دیگر وزوز گوش ایجاد کنند. به عنوان مثال برخی داروها مانند برخی آنتی بیوتیک ها، داروهای شیمی درمانی، آسپیرین با دوز بالا (2 تا 3 گرم در روز) و برخی داروهای ضدالتهاب با دوز بالا برای گوش ها سمی هستند. اگر با مصرف هر دارویی دچار اختلالات شنوایی شدید، هر چه سریع تر مشکل را با پزشک در میان بگذارید

.

6. وزوز گوش ناشی از افزایش سن

گاهی ممکن است وزوز گوش مشکل پیرگوشی را پنهان کرده باشد. پیر گوشی همانطور که از اسمش پیداست شامل از بین رفتن قدرت شنوایی در نتیجه پیری است، اما ممکن است بروز آن در نتیجه قرار گرفتن مکرر در معرض صدای بلند سرعت بگیرد. معمولا پیرگوشی بعد از 50 سالگی بروز می کند. افرادی که از وزوز گوش شکایت می کنند، سنجش شنوایی انجام داده و متوجه پیرگوشی خود می شوند.

 

7.بالا رفتن فشار داخل مغزی

فشار بالای داخل جمجمه خوش خیم می تواند عاملی برای وزوز گوش از نوع شنیدن صدای نبض در داخل گوش باشد. این مسئله بخصوص در خانم های جوان مبتلا به سردردهای سفاله بیشتر دیده می شود. به عقیده متخصصان این عامل وزوز گوش معمولا نادر است. افرادی که دچار فشار بالای داخل جمجمه هستند، دچار سردردهای سفاله و استفراغ می شوند. برای تشخیص این بیماری از اسکن مغز و آرتریوگرافی استفاده می شود.

 

8. اضطراب

در دنیای مدرن بسیاری از بلاهایی که سر بشر می آید از استرس زیاد است. ظاهرا راه فراری هم وجود ندارد و فقط باید آن را مدیریت کرد و تحت کنترل کنترل درآورد. قرار گرفتن در وضعیت استرس زا همانطور که فشار خون را بالا می برد باعث ایجاد وزوز گوش نیز می شود. البته به عقیده متخصصان نمی شود به طور قطع ارتباط بین استرس و این مشکل را مشخص کرد. بهترین کار این است که به پزشک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید تا با انجام آزمایش های لازم دلیل مشکل را مشخص کند. ممکن است ضربه روحی روانی اخیر باعث ایجاد چنین مشکلی شده باشد.